Adományával értéket teremt!

A működő mentőkutya képzés – mint társadalmi igény – szinte minden esetben csak akkor bukkan felszínre, amikor egy ismerős, egy barát, egy családtag kerül bajba. Teljesen normális, hogy a hétköznapjainkban eszünkbe se jut, hogy erre a tevékenységre egyszer még akár nekünk, vagy hozzátartozóinknak is szüksége lehet. Az élet azonban azt bizonyította, hogy évente több ezer embertársunk tűnik el. Ezek az események nem válogatnak, a társadalom legkülönbözőbb rétegeiből bárki válhat áldozattá. Gondoljunk csak egy vonatszerencsétlenségre, egy repülőgép balesetre, ahol a túlélők gyors felkutatásán életek múlhatnak. De a jól képzett keresőkutyák meghatározó szerepet töltenek be pl. a kirándulásokon eltévedt, vagy egyéb körülmények között terepen elkóborolt gyerekek, idősek, betegek, fogyatékkal élők gyors felkutatásában is. Rendelkezésre állásuk azonban jelentős ráfordítást igényel, hiszen a kiképzőbázis fenntartása, a képzés, a vizsgáztatás, a bevetési gépjárművek, a speciális kutyaszállító utánfutók, az egyenruhák, a védőfelszerelések, a világító-, tájékozódó- és kommunikációs eszközök mind pénzbe kerülnek. Ezen értékek előteremtéséhez járulnak hozzá mindazok, akik támogatásra méltónak tartják a mentőkutyás tevékenységet.

Szja 1%

Adója 1%-áról történő rendelkezéssel minden évben január és május közötti adózási időszakban nyújthat hathatós segítséget valamely civil szervezetnek és egyháznak. Megtisztel, ha alapítványunkat tűnteti ki bizalmával és rászán néhány percet a rendelkezésre. Az előkészített rendelkező nyilatkozatot innen is letöltheti.

Mentőkutya Kiképzőbázis fejlesztés

A Jászberény város tulajdonában lévő, két hektáron fekvő területen pályázatok és az Szja 1% segítségével hoztuk létre azt a kiképzőbázist, melyet a Magyarországon, sőt határainkon túl működő Mentőkutyás szervezetek is rendszeresen igénybe vesznek. A bázis meghatározó része egy úgynevezett műrom, ahol a romkutató kutyák és kutyavezetők kiképzése megvalósítható. Ennek bővítésére folyamatosan keresünk sérült konténereket, roncsautókat, sérült betonelemeket, stb. Ha ilyennel tud segíteni, kérem hívja a +36309820504-es telefonszámot.

Társadalmi felelősségvállalás

A profitorientált vállalatok fontos és napjainkban egyre népszerűbb feladatuknak tekintik a „társadalmi felelősségvállalást”, melyet az angol elnevezése (Corporate social responsibility) után legtöbbször csak CSR-nek rövidítenek. A CSR-t megvalósító vállalatok felvállalják olyan társadalmi tevékenységek támogatását, melyet az ő adományaik segítségével az erre specializálódott civil szervezetek munkatársai a feladat elvégzéséhez szükséges lelkesedéssel, felkészültséggel és nagy szakértelemmel képesek megvalósítani. Alapítványunk büszkén hirdeti, ha egy nagyobb vállalat, vagy akár kisvállalkozás - lehetőségeit felajánlva - tehetségéhez mérten hozzájárul közhasznú céljaink megvalósításához. Néhány példa: A TESCO, az AUCHAN, vagy az AIRPORT kihasználva a területén zajló hatalmas személyi forgalmat, lehetőséget biztosít adománygyűjtésre. Vagy a MÁV Zrt., amely egy elhasznált vasúti kocsival bővítette a keresőkutyák kiképzése céljából épített műromot. De léteznek vállalatok, amelyek (igaz a mi alapítványunknál ez sajnos még nem valósult meg) alkalmazásba vesznek néhány - a társadalmi feladatot magas színvonalon megvalósító - szakembert, és büszkén hirdetik, hogy ily módon rendszeresen járulnak hozzá a közhasznú feladat elvégzéséhez.

Pénzbeli adományozás

Alapítványunk közhasznú céljainak megvalósítását pénzbeli adománnyal is segítheti.

Az ehhez használható adatok:

Bankszámlaszám:
3A Takarékszövetkezet,
69500132-11014870
Nemzetközi számlaszám:
HU22 6950 0132 1101 4870 0000 0000 BIC kód: TAKBHUHBXXX

Levelező partnereink részére elkülönített számlaszám:
UniCredit Bank, 10918001-00000110-13560009

Adományozói szerződéshez szükséges adatatok:

Kutyákkal az Életért Alapítvány
5100 Jászberény, Vincellér u. 5.
Adószám:  18838972-1-16
Nyilvántartási szám: 16-01-0001014
Bírósági bejegyzés száma: Kny.63.421/2004/4.
Közhasznúsági besorolás: közhasznú
Alapító okirat: innen letölthető

Hagyaték

A fejlett országokban régen elterjedt gyakorlat, de hazánkban is egyre többször tapasztalható, hogy gondoskodni kívánó emberek életük alkonyán végrendeletükben rendelkeznek a számukra fontosnak ítélt tevékenységek javára. A Kutyákkal az Életért Alapítvány kész fogadni az ilyen módon mentőkutya képzésre, vagy állatvédelmi célra rábízott adományokat, hogy felelős szervezetként az örökhagyó akaratának megfelelően használja fel.

Üvegzseb:

Alapítványunk kuratóriuma kiemelten nagy hangsúlyt fordít arra, hogy a szervezet működése törvényes, átlátható és nyilvános legyen. Úgy gondoljuk, támogatóink bizalmának megtartásához mindez elengedhetetlen feltétel. Az adományok felhasználását a NAV és a pályáztató hivatalok rendszeresen ellenőrzik, de ezen túlmenően természetesen az adományozók és a támogatóink is bármikor betekintést kaphatnak működésünkbe, tájékozódhatnak a felhasználások mértékéről, minőségéről, az alapítvány gazdálkodásáról. Nemcsak a számszaki megfelelőséget és hitelességet, hanem a szakmaiság minőségét is a lehető legmagasabb színvonalon, a világon működő társszervezetekkel való versenyképesség fenntartása mellett végezzük.

Közhasznúsági jelentések innen letölthetők.

Az Országos Bírósági Hivatal (OBH) nyilvántartásában ide kattintva ellenőrizheti a Kutyákkal az Életért Alapítvány bejegyzett adatait.

Mi is szívesen megismernénk Önt!

Ha büszkén vállalja, hogy minket támogat, lépjen be Támogatói Klubunkba.

Így első kézből fog információt kapni a velünk kapcsolatos eseményekről, és meghívást küldünk nyilvános rendezvényeinkre.

Belépek a klubba